Colonhydroterapi/Tarmsköljning med maskin

Colonhydroterapi – Tarmsköljning med slutet system

70% av vårt immunförsvar sitter i tarmen och är den äldsta formen att rena kroppen.

Vi börjar med att gå igenom frågeformuläret du fått hemskickat, om de ev problem du vill ha hjälp med och dina förväntningar med besöket. Du får sedan göra några övningar på slantboarden, en hjälp för tarmens rörelse och som avlastar b.l.a. hjärtat. Du får sedan lägga dig på en brits med ett badlakan som skyddar dig och du blir sen kopplad till apparaten där tarmsköljningen sker. Vattnet som behagligt strömmar in genom din tarm är ca 36 grader varmt. Allt vatten som kommer in i tarmen kommer inte ut med en gång utan blandas med den fekala massan. Efter några ”insläpp” med det kroppstempererade vattnet börjar terapeuten massera din mage med ekologiska fina naturliga oljor, något som är väsentligt för att plack ska lossna från tarmväggarna och i bland från de fickor som bildats i tarmen fyllda med fekal massa. Tjocktarmen har liksom foten olika punkter som relaterar till olika organ i kroppen och därigenom påverkas levern, lymfan, njurar och blodet vid massagen. Det som lämnar tarmen kommer ut genom en tjockare slang och vidare ut genom ett neonupplyst rör. Många tycker att det är intressant att se hur mycket och vad som lämnar tarmen(det ser annorlunda ut än det som kommer ner i toaletten). När fekalierna lossnar kan det ”köra runt” i magen men det släpper när de lämnat kroppen. När tarmsköljningen är klar får du probiotika (goda tarmbakterier för att återställa tarmfloran).

Det är bra att förbereda kroppen inför en tarmsköljning genom att (under en vecka helst) dra ner på kött, fisk, bröd, mjölkprodukter, pasta, kakor, godis, läsk, kaffe och andra raffinerade kolhydrater, snabbmat och äta en renare enklare kost som till största delen består av grönsaker, frukt, bär och nötter eventuellt. Detta för att du ska må så bra som möjligt och få bästa resultat.

guildford colon hydrotherapy therapist

Strax före besöket: Var fastande 2 timmar före behandlingen (ej äta och dricka).

Efter besöket: Vänta 2 timmar innan du äter en full måltid och då gärna en grönsakssoppa. Som talspråket säger: ”Gå inte in med smutsiga skor i nystädat hus”, gäller även för tarmsköljningen. Ät helst som de sista dagarna före du gjorde tarmsköljningen och se det som en nystart, kanske en början till en positiv förändring i ditt liv vad gäller din hälsa. Ta det lugnt! Ät långsamt, medvetet och tugga maten väl. Ät så enkel, ren kost som möjligt. Vit fisk, kokt eller i ugn är bäst och laga maten från grunden. Avstå från stekt mat, kött,gluten och mjölkprodukter. Undvik starka kryddor, alkohol, läsk och godis de närmsta dagarna.

Det kan ta några dagar innan tarmen kommer i gång igen vilket är helt normalt.

Effekter efter en tarmsköljning: Har du känt dig uppsvälld och spänd i magen kan du nu känna en lättnad och lugn i magen . Ögonen blir klarare redan efter en tarmsköljning. I bland kan det behövas flera armsköljningar för att få bort även det som sitter hårt fast och inkapslat i tarmfickor. Det är som att skala av en lök, mer och mer lossnar efter varje sköljning vilket gör att du sen kan börja bygga upp och läka tarmslemhinnan. Levern har nu lättare att göra sitt jobb när den inte längre är så belastad.

https://www.youtube.com/watch?v=Yx5D75XjH64

Ofta lyssnar vi inte på kroppens signaler som säger åt oss att något inte stämmer, men vi lyssnar sällan förrän det har gått riktigt långt. Då först vaknar vi och då tar det ofta mycket längre tid att läka. Genom att göra tarmsköljningen har du tagit ett steg i rätt riktning för bättre hälsa.

Tips för resten av dagen efter besöket: Ta det lugnt. Gör allt medvetet med full närvaro. Bli medveten om var du har din andning- högt upp i bröstet eller långt ner i magen, är andningen snabb eller långsam, ytlig eller djup. Tänd några levande ljus och gör ett härligt fotbad och drick samtidigt ett gott te på lakritsrot, maskrosrot, nässla och ingefära eller bara ingefära och drick det varmt. Lägg dig i soffan och ta några långa djupa avslappnande andetag. Föreställ dig att när du andas in fylls hela kroppen av energi och på utandning andas du ut alla negativa tankar allt som tynger dig lämnar kroppen. Ta det lugnt resten av dagen och tillåt dig bli uppassad denna dag. Denna dag är för dig.