Shankaprakshalana- Yogisk tarmsköljning

Ett unikt koncept som ger både inre och yttre rening samt skapar lugn i nervsystemet och stillar sinnet – Vi ka nu erbjuda inre rening i kombination med Ayurvediska massage- och värmebehandlingar.

Shankaprakshalana -Tarmsöljning. som sker i grupp

Ett litet ”party” där du tillsammans med andra dricker varmt saltvatten (salthalten i enhet med våra kroppsvätskor), gör 5 enkla yogarörelser och går på toaletten. Nässköljning, vila och enkel måltid. Bra tydlig beskrivning av Shankaprakshalana på www.yoga.se artikeln i Bindu nr. 6. Shankaprakshalana är inte bara en reningsteknik för mage och tarm utan en grundlig reninsteknik. Det skapar en reparationsprocess som påverkar lungorna, nervsystemet, hud, bihålor, hela kroppen och fortsätter när personen följer den rekommenderade dieten och yoga asanas. På detta sätt ser vi många olika sjukdomstillstånd, diabetes är det mest märkbara och ett positivt steg i riktning mot en bättre hälsa. Fördelarna för den seriösa yogautövaren är en flexiblare, lättare fysisk kropp. Olika metaboliska syror och kemiska avfallsprodukter som orsakar stelhet, trötthet och tyngdkänsla, såsom urinsyra och mjölksyra , sköljs bort. Man kan uppleva ett klarare och mer vaket sinne så som vid fasta, men utan den irriterande känslan av en tom mage. Man måste dra ner på toxiska ämne. Många ser denna tid som en möjlighet att sluta med alkohol, cigaretter och andra droger permanent. Detta är rätta tillfället att ändra livsstilen, kosten och få en mer positiv syn på livet.

https://www.youtube.com/watch?v=gC3TLYIsn7o&feature=emb_title

Tid och plats: För en frisk person är det bra att göra tarmsköljningen två gånger om året. För de som lider av olika sjukdomar som tex diabetes, astma, mild förstoppning kan tarmsköljningen göras oftare. Som du kanske förstår är det viktigt att du får en skicklig vägledning och inte provar tarmsköljningen på egen hand. Med en expert vid din sida i en lugn och fridfull miljö skapar trygghet och tarmsköljningen kan bli en härlig upplevelse.

Tarmsköljningen börjar redan kvällen före genom en lätt enkel måltid. På morgonen då du ska tarm skölja kan du ev ta ett varmt bad ( inget bad under eller strax efter tarmsköljningen).

Kombinera gärna med någon eller några av de Ayurvediska massagebehandlingarna, vilka även dessa löser upp orenheter och gifter samt balanserar Vata, lugnar nervsystemet, förbättrar sömnen, stimulerar cirkulationen, stärker huden och gemensamt har de en föryngrande effekt på kroppen.

Förberedelser: Du äter den sista måltiden ca 13 dagen före: Kvällsmålet består tex av vattenmelon, katrinplommon, fikon och te. Du kommer kl.08.00 den dagen du ska tarm skölja och då får du information om tarmsköljningsproceduren.

Tänk på att du inte planerar in någon aktivitet samma dag som du ska tarm skölja eftersom du inte ska utföra någon aktivitet som kräver fysisk ansträngning, temperaturförändring eller spänning i kroppen eftersom den är extra känslig då. Ge dig själv en dag för vila i stillhet. Yoga asanas bör inte göras under de två följande dagarna för bästa möjliga resultat.