Tension Headaches

Yoga mot migrän

1.6 miljoner svenskar lider av svår huvudvärk eller migrän. Varje år kostar det samhället 14 miljarder kronor.Man vet fortfarande idag inte vad som orsakar dessa smärttillstånd. Vad alla som lider av huvudvärk och migrän är överens om , är att blodkärlen i hjärnan är inblandade. Västerländsk medicin och yogisk teori är dock ense om att även serotoninet har en viktig del för förståelsen för dessa smärttillstånd.

https://www.youtube.com/watch?v=QFkAl5wHEbg

Trots att vi inte vet orsakerna till migrän/huvudvärk kan vi konstatera att yoga har en mycket bra effekt på att minska , men även ta bort smärtan.
Det yogan gör är att skapa balans i kroppens olika delar, ökar cirkulationen av kroppen vätskor och flödet av signalsubstanser(ex serotonin). Det ger en djup avspänning och ett ökat välbefinnande i hela kroppen.
Enligt Dr Unnikrishnan, ayurvedaläkare från Kerala , blir 85% bra med hjälp av yoga, 15% behöver något utöver yogan.
Ayurveda används som ett redskap för att komma fram till vilken typ av migrän/huvudvärk som du lider av. De olika typerna av migrän/huvudvärk behöver olika slags tillvägagångssätt att komma tillrätta med värken.

Att börja med yoga ca 20 min dagligen kan vara ett stort steg att ta. Och vill du se ett positivt resultat är det kontinuitet som gäller.
Läs mer om Per Söder ,yogalärare som driver Blue Hotel utanför Stockholm, som yogade bort sin migrän han haft i 40 år.