Ayurvedic treatments featured image

Ayurveda behandlingar

RENINGS – OCH AYURVEDA BEHANDLINGAR HÄR PÅ CENTRAT:

Anneyoga kan nu erbjuda ett unikt koncept med Ayurvediska massage- och värmebehandlingar separat eller i kombination med inre rening.

Ayurveda betyder kunskap om livet och är en flertusenårig indisk självläkekonst. Inom ayurveda betraktas varje människa som unik, och man anser att det är våra mest utmärkande egenskaper som formar vår person.Genom att ta hand om sin kropp mår man bra även själsligt. Ayurveda innefattar allt som rör livet – mat, medicin, skönhet, kroppsbehandlingar, massage och tankar och relationer till omvärlden. En människa vars kropp, själ och sinne är i balans är en människa fri från sjukdom. Sjukdom uppkommer när balansen störs och anledningen kan antingen vara fysisk, emotionell, sinnlig eller en kombination av dessa. Ayurveda lär oss att leva i balans med oss själv och med naturen. Kropp, själ och tanke betraktas som en helhet. Sjukdom anses uppstå från obalans mellan dessa tre. Behandlingen går ut på att rätta till obalansen så att kroppen kan börja läkas. De 5 elementen utgör utgångspunkten och dessa återfinns i naturen och universum: Luft-Rymd, Eter-Eld, Vatten-Jord. Varje människa är unik och har sin egen unika sammansättning av dess beståndsdelar och utifrån dessa har vi alla unika förutsättningar och behov. Massage används mycket i Indien. Massagen är b.l.a. bra för cirkulationen, musklerna, sömnen, nervsystemet, balanserar vata, motverkar trötthet, matsmältningen, löser upp orenheter och gifter, humöret, hormonernas balans, håret och huden. Oljan vi använder är varm, mogen sesamolja eller potentierad sesamolja, men kan även vara en annan olja om så anses lämpligare, vilken är den enda olja som går genom alla hudlager, för med sig slaggprodukter in i mag-tarmkanalen och vidare ut ur kroppen. När massagen är klar får kunden vila i 10min, vilket är en viktig del i behandlingen. Det kokta varma vattnet som man dricker efter massagen hjälper också till att föra ut slaggprodukter. De olika massagebehandlingarna har djupgående effekt på kropp och sinne även flera dagar efter behandlingen, något som gör dessa behandlingar så unika framförallt när de kombineras med de inre reningsmetoderna, yoga, meditation och levande föda/vegankost.

Ayurvedic therapy

Här på Anneyoga Ayurveda- och yogacenter har du nu möjlighet att få enskilda Ayurvedabehandlingar, Ayurvediska kombinationsbehandlingar eller 1, 3 eller 4 dagars renings- och föryngringsbehandlingar, vilka ingår i den indiska Panchakarman. Efter anamnes där vi går igenom din hälsa, livsstil, behov och mål med vistelsen, får du ett program som du följer fram till behandlingstillfället. När du kommer på behandlingsdagen/dagarna, får du ta del av olika Ayurvediska massage- och värmebehandlingar och inre rening i form av colonics, clysmatique eller lavemang, yoga och meditation, vilket ytterligare är ett steg för att komma i balans med kropp och själ. Före hemfärd får du tips och råd om hur du kan fortsätta hemma med din hälsa och livsstil.

Ayurvediska massagebehandlingar:

Abyanga:

Abyanga är en fantastiskt skön behandling med varm olja som har en lugnande och stärkande inverkan. Kroppen masseras systematiskt med ett relativt lätt tryck och lugna svepande rörelser. Behandlingen stärker nervsystemet och är djupt avslappnande för kropp och sinne. Man mår bra i själen av att få behandlingen regelbundet.Cirkulationen och vitalteten ökar och muskler och leder mjukas upp. Värmen, oljan och rörelserna renar också kroppen från slaggprodukter. Abyanga är speciellt välgörande för Vata-obalans, samt under hösten och vintern. Behandlingstid 60 eller 90 min.

 

Garshan är en helkroppsmassage som renar lymfsystemet och ökar förbränningen i fettvävnaden. Den förbättrar matsmältningen, ämnesomsättningen och cirkulationen samt motverkar celluliter och trötthet. Behandlingen avslutas med oljemassage. Utmärkt behandling vid Kaphaobalans, samt då mycket slaggprodukter ansamlats i kroppen. Ger fördel under våren, men skön även på vintern för man blir så varm av massagen. Behandlingstid 60 min.

Vishesh:

Vishesh är en lite kraftfullare helkroppsmassage där tryck ökar jämfört med Abyanga. Vishesh har Abyangans effekter men kan också lösa djupt liggande spänningar. Det ökade trycket i de svepande rörelserna stimulerar musklerna. behandlingen förbättrar cirkulationen och frigör slaggprodukter på djupet. Avslappnande och skön för den som känner sig tung i kroppen. Behandlingstid 60 min.

vishes

Shiroabyanga:

Shiroabyanga är en massage av huvud, ansikte, nacke och skuldror. ges med varm sesamolja. Behandlingen löser upp stress och lättare spänningar som lagrats. Därigenom motverkas huvudvärk, värk i nacke och skuldror. Shiroabyanga stimulerar cirkulationen i huvudet och lugnar sinnet och tänkandet. Klarhet i sinnet ökar. Behandlingstid 25 min.

Kati Chikitsa:

Kati Chikitsa är en traditionell ayurvedisk ryggbehandling med lätt oljemassage och värmebehandling över axlar och rygg. Behandlingen avslutas med att ryggen masseras med varma örtknyten fyllda med örter och oljor. är som balsam för stela ryggar och axlar. Behandlingstid 60 min.

Marmabehandling:

Marmapunkter är ställe där förbindelsen mellan sinne och kropp är extra livaktig. De står även i kontakt med andra delar av kroppen. Stress och orenheter sätter sig i marmapunkter. Under behandlingen stimuleras dessa punkter med speciella utvalda eteriska oljor som masseras med mycket lätt beröring. Djupt avslappnande och balanserande för sinne och kropp. stimulerar kroppens egen självläkningsprocess. behandlingstid 60 min.

Shirodharan (kan ännu inte bokas):

https://www.youtube.com/watch?v=k9ioU253IYY

Behandlingen inleds med en 20 min lång massage av huvud, nacke, axlar och ansikte. Därefter får en stråle varm olja under 20 min långsamt strömma ner över panna och hjässa. Behandlingen lugnar ner det centrala nervsystemet, ger sinne och sinnen djup vila, vilket tillåter kroppen naturliga läkeprocesser att utsöndra lagrad stress från nervsystemet. Till följd av detta förbättras den mentala klarheten. Det är en lugn och avstressande behandling där spänningar löses upp och hela nervsystemet får lugn och ro. Behandlingstid 60 min.

Värmebehandling:

Här används varma vattenflaskor eller heta handdukar för att värma kroppen. Varmt täcke läggs sedan över kroppen och en behaglig värme omger kroppen. Värme har en viktig terapeutisk funktion för att balansera och rena kroppen. Tack vare värmen förs toxiner som lösts upp under massagen lättare ut ur kroppen.